Nainen käyttää tietokonetta

Mångsidigt betjänande apotek.

Familjeapoteket.fi

Vårt förnyade nätapotek till din tjänst! Bekanta dig i lugn och ro med urvalet, beställ och välj det leveranssätt som passar dig bäst. Du kan även beställa receptmediciner från vårt nätapotek – ett snabbt, enkelt och tryggt sätt att uträtta apoteksärenden. Välkommen på uppköp: familjeapoteket.fi

Annosrullakotelo

Hemtransport

Om du inte själv kan komma till apoteket, kan du beställa hemtransport från oss. Fråga mera av vår personal på telefon 06-7888090.

Dosdispensering Oma-annos

Har du regelbunden medicinering? Dosdispensering Oma-annos är en enkel, trygg och förmånlig tjänst, som hjälper dig att ta medicinerna vid rätt tid. Dina mediciner är förpackade i tydligt märkta dospåsar, som levereras till dig för två veckor åt gången.

Innan dosdispenseringstjänsten tas i bruk så kontrolleras din medicinering på apoteket för eventuella interaktioner. Även dosering och doseringstidpunkt kontrolleras. Medicinkontrollen och beslutstagande för påbörjande av dosdispensering sker i samarbete med läkare och dosdispenseringsansvariga på apoteket. Läs mera på oma-annos.fi eller fråga oss på apoteket!

Granskning av medicinering

Har du en lång medicinlista? Undrar du hur dina mediciner passar ihop, när du ska ta dem eller eventuella biverkningar? Apoteket erbjuder en avgiftsbelagd tjänst där specialutbildad provisor granskar hur dina recept- och egenvårdsmediciner, vitaminer, kosttillskott och naturprodukter passar ihop och bäst skall användas. Det finns också mera omfattande tjänster, där även mätningar tas i beaktande. Helhetsutvärdering av medicinering är den mest omfattande tjänsten, som innebär granskning av laboratorieprov och sammarbete med läkare, skötare och apoteket. Fråga mer av vår personal!

Remomedi – apoteket i din telefon

Apoteksapplikationen Remomedi är som ett apotek som du har med dig. Ladda applikationen till din telefon, identifiera dig med nätbankskoden och registrera dig. Du kan ringa röst- eller videosamtal till farmaceuten på apoteket. Du får precis samma betjäning som på apoteket: även receptmediciner och farmaceutens rådgivning ingår i tjänsten. Du kan betala dina inköp i applikationen och hämta den färdigt förpackade beställningen på apoteket eller beställa dem direkt hem. Testa och ladda från din APP butik.

Vi skickar dina läkemedelsavfall till förstöring – kom med dem till apoteket!

Du kan för gamla och oanvända mediciner till apoteket för förstöring. Följ dessa instruktioner:

  • Ta bort etiketter med personuppgifter. Tabletter kan avlägsnas från originalförpackningen. Genomtrycksförpackningar behöver dock inte tömmas. Flytande mediciner returneras i originalförpackningen.
  • Tomma glasburkar för till glasåtervinning, tomma plastförpackningar med torrt avfall.
  • Packa medicinerna i genomskinlig tät plastpåse.
  • Produkter som innehåller jod returneras i skild plastpåse. Jodhaltiga produkter är t.ex. Jodix, Betadine och Iodosorb-produkter.
  • Febertermometrar som innehåller kvicksilver returneras skilt från medicinavfall. Lägg söndriga febertermometrar i sluten glasburk.
  • Nålar och sprutor returneras skilt från medicinavfall. Lägg dem i en ogenomtränglig förpackning, såsom en tom plastflaska eller glasburk.

Apoteket tar endast emot läkemedelsavfall och febertermometrar som innehåller kvicksilver samt sprutor och nålar. Apoteket tar inte emot annat avfall såsom kemikalier, hårspray, batteridrivna febertermometrar eller andra elektriska batterier.

Stöd och information om hälsa

På Apoteket Bothnia betjänas du alltid av professionell personal, som hjälper dig att välja rätt produkt och vid behov rekommenderar läkarbesök. Ibland kommer det tillfällen, när du funderar på din hälsa och det är enkelt att söka information på nätet. Det lönar sig att vara uppmärksam på vilka sidor man söker information. Här finns några länkar till pålitliga informationskällor.

Hälsobiblioteket

Artiklar och information om sjukdomar, orsaker, följder och behandling. En omfattande samling av oberoende och aktuell information. Som en stor läkarbok på nätet. Läs mera: www.terveyskirjasto.fi

Tjänsten finns endast på finska.

Omaolo

På Omaolo-sidan kan du göra symtombedömningar om t.ex. ryggsmärta, infektion i luftvägarna, örvärk och halsbränna. Du kan också göra bedömning och du misstänker coronavirusinfektion. Bekanta dig på omaolo.fi

Hälsobyn

Färgrann och intressant nättjänst för specialsjukvård, som är utvecklat i samarbete med hälsovårdsproffs och patienter. Tjänsten lämpar sig för att uppfölja livskvalitet, symtom och levnadsvanor samt ger stöd hur man lever med långtidssjukdom. På sidan finns ett brett utbud av information, stöd och arbetsredskap samt coronabotti. Bekanta dig på häslobyn.fi

Klinik

Hälsovårdens nättjänst, som hjälper dig att hitta hjälp mot sjukdomar och symtom snabbt och nära. Tjänsten underlättar igenkännande av symptom och ger dig en lista på hälsovårdstjänster nära dig. Bekanta dig på: www.klinik.fi.

Tjänsten finns endast på finska.

Annosrullakotelo
https://www.bothnia-apteekki.fi/wp-content/uploads/2020/06/Mynewsdesk-1.mp4
Apteekin henkilökuntaan apteekin hyllyjen vieressä
Terveyskylä.fi / Klinik logo