APOTEKET BOTHNIAS TJÄNSTER

Videoläkarmottagning i Bennäs apotek – NYHET!

I Bennäs apotek erbjuder vi videoläkaretjänst via Pihlajalinna. Med hjälp av videoläkare kan du få hjälp mot bl.a. lindriga luftvägsinfektioner, allergier, kortvariga ryggbesvär, eksem, urinvägsinfektion och migrän. Fråga personalen för mera information!

Vi tar hand om ditt medicinavfall

Du kan föra in dina föråldrade mediciner till apoteket för förstöring.
Gör så här:

Apoteket tar endast emot medicinavfall samt kvicksilvertermometrar, injektionssprutor och –nålar. Apoteket tar inte emot kemikalier, hårsprayflaskor, batterier, batteridrivna febertermometrar och andra elapparater.

Läkemedelslistor och -kort uppdateras!

När uppdaterade du senast ditt läkemedelskort? Många har flera olika mediciner vars samverkan bör kontrolleras regelbundet. Vi hjälper dig gärna med uppdatering av läkemedelskortet. Kom och besök oss!

Glömde du ta din medicin? Pröva på läkemedelspåminnaren.

Det är vanligt att glömma sin medicinering. Upp till 50% av läkemedelsanvändarna följer inte doseringsanvisningarna (Världshälsoorganisationen WHO:s undersökning). Ett personligt stöd och lättanvända verktyg skulle hjälpa i många fall.

Påminnelsetjänsten

Påminnelsetjänsten hjälper t.ex. äldre personer och personer med många mediciner att lättare minnas att ta sin medicin. Du kan hämta din apparat från apoteket. Där programmeras apparaten med dina personliga medicinuppgifter. Apparaten påminner dig om när du skall ta din medicin och samlar samtidigt data om medicineringen. Du får också ett medicinkort där din medicinering är noterad, samt medicineringens tidpunkt.

Kunnig och personlig betjäning

Vi strävar efter att dina mediciner ska användas på ett tryggt och effektivt sätt. Tillsammans med vår personal kan du diskutera vilka mediciner som passar dig, vi vill dessutom ge information om hur de ska användas för att få bästa resultat. Ditt välmående är viktigt för oss! Som en bekräftelse på god kvalitet och kunnande fick Apoteket Bothnia i december 2008 ISO 9001 kvalitetscertifikat.

Stamkundssystem

Förutom de vanliga traditionella apotekstjänsterna så som utgivande av recept kan du också bli Bothnias pluskund vilket ger dig många fördelar. T.ex. hemleverans av mediciner till förmånligt pris, möjlighet till direktdebitering av läkemedel, gratis receptförnyning och personlig rådgivning om läkemedel och läkemedelsersättningar. Det är enkelt och helt gratis att bli Bothnias pluskund, du fyller bara i den här blanketten. Då den är ifylld går det att sända den till oss per post, via e-mail eller själv komma in med den till Apoteket Bothnia.

Nätapoteket

Nätapoteket är öppet 24 timmar i dygnet. Där kan du uträtta dina apoteksärenden när det passar dig bäst. Du kan beställa apoteksprodukter, apotekskosmetika och egenvårdsmediciner till dig själv och din familj snabbt och enkelt. Din beställning levereras på det sätt som du vill med post eller matkahuolto till närmaste betjäningspunkt. Du kan också få din beställning hemlevererad eller hämta den från Apoteket Bothnia. Nätapoteket hittar du på adressen www.familjeapoteket.fi.

Tobaksavvänjning

Vi bryr oss om din hälsa och vil stöda dig som vill sluta röka med hjälp av Apoteket Bothnias egen sluta-röka-tjänst. Har du tänkt på hur mycket tid av ditt liv som du står med en cigarett i handen? Vi vet att den största skräcken med att sluta hänger ihop med att man är rädd för att det är svårt att sluta och att abstinensbesvären skall vara svåra. Låt oss hjälpa dig att nå dina mål, fråga gärna mera om vår sluta-röka-tjänst på apoteket, per telefon eller via e-mail. Till din tjänst står en farmaceut som är välbekant med tobaksavvänjning. Nu är rätt tid att sluta!

Hälsovårdstjänster i Jakobstadsnejden

Ditt välmående och din hälsa är viktig för oss. Vi ger gärna vägledning då det gäller att hitta en läkare eller andra tjänster inom hälsovården som finns nära dej. Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad:s sidor ger information om nejdens hälsovårdstjänster, var de finns och öppethållningstider. Om du har problem med att hitta något som passar dig, kan du också vid behov ta kontakt med oss på Bothnia apoteket.