Ajankohtaista

Bothnia apteekki liittyi Olo-apteekkiketjuun

Bothnia apteekki liittyi ensimmäisten joukossa Olo-apteekkiketjuun, ja tarjoaa jatkossa asiakkailleen uudenlaisia hyvinvointia ja terveyttä tukevia palveluita. Ketju panostaa monikanavaisen, kuluttajalähtöisen apteekkiasioinnin kehittämiseen. Uusia apteekkipalveluita on tulossa tarjolle jo loppuvuoden aikana. Lue lisää »

Influenssakausi on alkanut, muista rokotus!

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvien kannattaa ottaa influenssarokotus. Maksuttoman influenssarokotteen piiriin kuuluvat

Kysy lisää henkilökunnalta!

Ikä tuo viisautta

Sanotaan, että vanhenemisen myötä saamme malttia ja harkintakykyä. Nuoruuden uhmakkuus ja ehdottomuus karisevat vähitellen, ja elämän kartuttama viisaus lisääntyy samaa tahtia ryppyjen kanssa. Ikääntyminen tuo väistämättömiä muutoksia mukanaan, toisille enemmän kuin toisille. Tässä numerossa käsittelemme niin kasvojen ikääntymistä kuin miesten intiimivaivoja ja kerromme, kuinka säilyttää elämänlaatu hyvänä.

Arviolta 150 000 suomalaista sairastaa tietämättään aikuistyypin diabetesta. Hoitamattomaan diabetekseen liittyy vakavia liitännäissairauksia ja ei ole lainkaan harvinaista, että silmien tai raajojen oireilu paljastaa taustalla olevan diabeteksen. Asiantuntijamme kertoo, kuinka diabetekseen liittyvät sairaudet oireilevat ja miten niiltä voi parhaiten suojautua.

Vuoden viimeisessä numerossa on perinteisesti annettu myös lahja- ja hemmotteluvinkkejä lähestyvään juhlakauteen, sillä apteekin kosmetiikkasarjoissa hinta-laatu-suhde on erinomainen. Apteekissamme on hyvä valikoima valmiita lahjapakkauksia edulliseen tarjoushintaan.

Apteekki verkossa

Lue linkin takaa uusi artikkeli, jossa apteekkarimme Helena Leikkonen kertoo apteekkien verkkopalveluista.

https://en.calameo.com/read/0055296859d4014aab6d3

Usein oireiden taustalta löytyy refluksitauti.

Närästystä vai sydänoireita?
Närästys tuntuu epämiellyttävänä tunteena, kipuna tai poltteena rintalastan takana. Se voi olla oire ylävatsavaivasta tai vääristä ruoka- ja juomatottumuksista.

Närästyksen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Yksi tavallisimmista on refluksitauti, jossa mahansisältöä nousee toistuvasti ruokatorveen. Joskus rintalastassa tuntuva paine voi myös olla viesti vakavammasta.

Apteekista apua närästyksen itsehoitoon
Närästykselle altistavat tupakointi, ylipaino ja väärä ruokavalio. Yöllä vatsan korvennusta voi hillitä kohottamalla sängynpäätyä. Närästystä aiheuttaa runsas ateria, rasvainen tai käristetty ruoka, kahvi, tee ja muut kofeiinipitoiset juomat, alkoholi, happamat mehut ja suklaa sekä tupakka. Jos altistavien tekijöiden välttäminen ei riitä, kannattaa kysyä apua meiltä apteekista. Itsehoitolääkkeen valinta kannattaa tehdä apteekkilaisen avustuksella.

Milloin lääkäriin?
Jos satunnaiset närästysoireet eivät itsehoidolla parane tai ne uusiutuvat lääkkeiden lopettamisen jälkeen, tilanne kannattaa tarkistuttaa lääkärillä. Lääkäriin on syytä mennä heti, jos ilmenee verioksentelua, veriulostetta, nielemisvaikeuksia tai selittämätöntä laihtumista tai jos yli 50-vuotiaalla on närästysoireita ensimmäistä kertaa. Esimerkiksi sepelvaltimotaudin oireet voivat tuntua närästykseltä. Sepelvaltimotauti oireilee tyypillisesti liikunnan tai muun rasituksen aikana. Närästys puolestaan vaivaa yleensä levossa ruokailun jälkeen tai öisin.

Uusi Terveydeksi! -lehti

Uusi Terveydeksi! -lehti on ilmestynyt. Hae omasi Bothnia apteekista. Voit lukea Terveydeksi! -lehden myös tästä »

 

Laatusertifikaatti

Bothnia-apteekin laadun takeena toimii joulukuussa 2008 myönnetty ISO 9001 laatusertifikaatti. Sertifiointiin sisältyy apteekin koko toiminta sisältäen mm. reseptiasiakkaan, itsehoitoasiakkaan, verkkoasiakkaan, sekä annosjakeluasiakkaan kokonaisvaltaisen palvelun. Laatujärjestelmä ylläpidetään ja tarkastetaan ulkoisiin auditoinnin kerran vuodessa.

Liity Bothnia-plus asiakkaaksi

Oletko jo liittynyt kanta-asiakkaaksemme? Jos et, sinulta jää välistä huomattavia etuja ja säästöjä. Liityt vaivattomasti ja maksutta Bothnia-plus asiakkaaksi täyttämällä tämän lomakkeen. Kanta-asiakkuus ei maksa sinulle mitään ja saat esimerkiksi reseptilääkkeiden uusimisen maksutta, lääkkeillesi kotiinkuljetuksen, tietoja uusista tarjouksistamme ensimmäisenä sekä hyvinvoinnistasi huolehtivan Bothnia apteekin henkilökunnan erityishuomion.

Liity siis tästä tänään, nautit saamistasi eduista jo huomenna.

24/7 apteekki verkossa

Bothnia-apteekki on sinun ulottuvillasi olitpa missä hyvänsä. Löydät nettiapteekkimme osoitteesta www.perheapteekit.fi. Nettiapteekki on avoinna joka päivä, kaikkina kellonaikoina. Tilaamasi tuotteet toimitetaan sinulle kotiin kannettuina, helposti ja vaivattomasti. Käy siis heti tutustumassa uuteen tapaan asioida apteekissa.